Chakraers betydning

Chakraers betydning: med lidt basisviden omkring chakraerne får du mulighed for større indsigt i dig selv – igennem dine chakraer og de energier, der arbejder herigennem.

Chakraer har til opgave at regulere forskellige områder af vores liv og vores indre. At forstå og kende dine chakraer hjælper dig med at navigere i dit indre kort af energier, følelser og tanker. Du kan arbejde med dine charka energier som en del af din selvhealing.

At forstå chakraers betydning og energi er en længere proces, som du kan dykke dybere og dybere ned i. Den teoretiske viden er et godt udgangspunkt. Du lærer mest ved bevidst at arbejde med og fokusere på energierne i dine chakraer igennem din krop og dine sanser.

Hvad er chakraer?

Chakraer er energicentre i vores krop. På sanskrit betyder chakra “hjul”. Chakraerne er energihjul, der opsamler og fordeler energi i vores system blandt andet via nervebanerne og meridianbanerne. Chakraer svinger og vibrere med forskellige frekvenser. Det er den frekvens, der giver chakraet dets farve. Jo højere chakra jo højere frekvens.

Chakraerne kan enten være i balance eller ude af balance. Begge dele har betydning for de sider af dig og de områder af dit liv, som chakraet regulerer – og dermed også for, hvordan du har det.

Chakraerne påvirker hinanden indbyrdes, så ét chakra ude af balance, kan påvirke ét eller flere af de andre chakraer og bringe dem ud af balance. Modsat kan ét chakra i balance også påvirke og hjælpe andre chakraer til balance.

De 7 primære chakraer:

Nedenfor finder du et overblik over de 7 primære chakraer og hvilket livsområde de har betydning for. Vil du vide mere om de enkelte chakraer og hvad det betyder, når de er i eller ude af balance. så har jeg lavet en mere uddybende beskrivelse for hvert chakra.

De 7 primære chakraers betydning:

Rodchakra – det 1. chakra:

Sanskrit navn: Muladhara chakra
Farve: rød
Placering: nederst på rygsøjlen ved halebenet
Sans: lugtesans
Grundprincip: fysiske vilje til at være (Jeg er)
Fysisk relation: lymfesystemet, skelettet, knogler, tænder og negle, tyktarm, endetarm, prostata, blære, fødder, ben, ankler, næsen, binyrer.
Element: jord
Livsområde rodchakraet har betydning for: fundament, sikkerhed, overlevelse, tryghed, tillid, forholdet til penge, hjem, familie, job, evne til at have jordforbindelse, for at være til stede her og nu. Være sikker i sig selv og sin egen formåen. Stå på egne ben. Kontakt med den fysiske krop og accept af at være fysisk tilstede på jorden – være et fysisk menneske.

Læs mere uddybbende om rodchakraet og dets betydning her.

Harachakra – det 2. chakra:

Sanskrit navn: Savadhisthana chakra
Farve: orange
Placering: over kønsdelene og under navlen, forbundet med korsbenet
Sans: smag
Grundprincip: skabende reproduktion af jeg’et (Jeg føler)
Fysisk relation: kønsorganer, evnen til at få børn, lænden, bækkenbund, nyrer, blære
Element: vand
Livsområde harachakraet har betydning for : livslyst, livsglæde, nydelse, det seksuelle og sensuelle, din partner, kreativitet, leg, det indre barn, spontanitet og frihed. Forbundet til følelserne og villighed til at dele følelsesmæssigt

Læs mere uddybbende om harachakraet og dets betydning her.

Solar plexuschakra – det 3. chakra:

Sanskrit navn: Manipura chakra
Farve: gul
Placering: på din mave imellem navlen og solar plexus
Sans: syn
Psykisk evne: vevitation (evnen til at hæve kroppen fra jorden), telekinese (at flytte fysiske ting uden at røre dem)
Grundprincip: dannelse af jeg’et (Jeg handler)
Fysisk relation: bugspytkirtel, bughule, fordøjelsessystem, leveren, nervesystemet, nederste del af ryggen, mave, milt, galdeblærer, ansigt, øjne
Element: ild
Livsområde solar plexuschakraet har betydning for: følelsen af at have magt i sit eget liv i stedet for at være offer, center for følelser (fx. egoisme, grådighed, jalousi, misundelse, afvisning, had, angst samt forelskelse og betinget kærlighed (kærlighed som er afhængig af at blive gengældt), personlighed og identitet, autoritetstro, ego og kontrol.

Læs mere uddybbende om solar plexuschakraet og dets betydning her.

Hjertechakra – det 4. chakra:

Sanskrit navn: Anahata chakra
Farve: grøn (pink, lyserød)
Placering: midt i brystet (brystben)
Sans: følelse
Spirituelle evne: klarfølelse og psykometri
Grundprincip: hengivelse (Jeg elsker)
Fysisk relation: hjertet, kredsløb, blodet, lunger, hele brystområdet, mellem skulderbladene, kontrol af immunsystemet, arme
Element: luft
Livsområde hjertechakraet har betydning for: ubetinget kærlighed, tillid, accept, tilgivelse og fred. Her ligger også lidelse, sorg og glæde. Ligeværdighed, der skelnes ikke mellem sympati og antipati

Læs mere uddybbende om hjertechakraet og dets betydning her.

Halschakra – det 5. chakra

Sanskrit navn: Vishuddha chakra
Farve: blå
Placering: i den lille halsgruppe nederst på halsen
Sans: hørelse
Psykisk evne / spirituelle sans: klarhørelse, trance og automatskrift
Grundprincip: Jeg-resonans
Fysisk relation: hals, nakkehvirvlerne, kæber, ører, stemmen, skjoldbugskirtlen, luftrøret, spiserøret, mund, tænder, tandkød, arme, øvre lungeområde
Element: æter
Livsområde halschakraet har betydning for: bindeledet mellem krop (følelser) og hoved (tanker), kommunikation, det at udtrykke sig og udtrykke sig selv (hvem er jeg), udtrykke kreativitet. At kunne udtrykke kreativitet åbner for at kunne tage imod, at kunne lytte til egen intuition og guider en til optimalt flow (og at tage imod fra universet med lethed)

Læs mere uddybbende om halschakraet og dets betydning her.

Pandechakra – det 6. chakra

Sanskrit navn: Ajna chakra
Farve: indigo / lilla
Placering: ca. 1 cm. over næseroden imellem øjenbrynene
Sans: alle sanser
Psykisk evne /spirituel sans: klarsyn
Grundprincip: kundskab om væren
Fysisk relation: ansigt, øjne, ører, næse, bihuler, pande, lillehjerne, centralnervesystem, hypofysen, intelligens og indlæringsevne
Livsområde pandechakraet har betydning for: intuition, optimisme, det 3. øje, det er kunne se for sit indre, forståelse, se ind bag facaden, pludselig indskydelser og anelser

Mere information om pandechakraet og dets betydning finder du her.

Kronechakra – det 7. chakra

Sanskrit navn: Sahasrara chakra
Farve: violet, hvid
Placering: øverste på midten af issen
Sans: indlevelse
Grundprincip: ren væren
Fysisk relation: genfødsel samt betingede og arvelige sygdomme
Livsområde som kronechakraet har betydning for: kontakten til det åndelige / guddommelige / spirituelle. Det åndelige aspekt i mennesket. Opfattelsen af enhed eller adskillelse. Kosmisk bevidsthed. Dine medfødte evner og kvaliteter. Jo større udvikling i de 6 nedre chakraer jo større bliver forbindelsen til åndelighed og dermed kvaliteterne.

Du kan læse mere om kronechakraet og dets betydning her.

En kommentar til “Chakraers betydning”

Inspirer andre ved at skrive en kommentar eller spørgsmål her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.