Den svære kærlighed

Den svære kærlighed: I sidste uge spurgte jeg på instagram og facebook, om folk forbandt kærlighed med smerte eller glæde.  75% forbandt kærlighed  med smerte – præcis som mig tidligere …

Lige ved siden af følelsesen af kærlighed – i mig – ligger der en tristhed. En sorg. En smerte. Som i mange år har været mere kendt for mig end selve kærligheden. Den er udsprunget af mine oplevelser med kærlighed.

Igennem mange år har jeg haft dårlige forhold til mænd og vel egentlig også til mig selv.  Jeg har knoklet. Følt jeg skulle gøre mig fortjent til kærligheden – ja til alt det gode i mit liv.

Måske fordi jeg var bange. Måske fordi det var det, jeg kendte. Jeg fandt og faldt altid for dem, der var uopnåelige og hvor det var besværligt. Hvor jeg (ubevidst) kunne holde dem og kærligheden på afstand. Fordi de boede langt væk. Eller var følelsesmæssigt uopnåelige. Fordi de ikke ville. Eller ikke kunne. Alt imens jeg gik og ventede og søgte og håbede det ændrede sig.

Det varede lige indtil jeg mødte ham jeg troede var det. Den helt rigtige. Ham jeg altid havde ventet på. Alt det jeg (troede), jeg søgte. Den store og ægte kærlighed. Og jeg åbnede mit hjerte. Kun mærke kærligheden i mig. Men det var kompliceret. Han var kompliceret.  Og det aktiverede den vildeste angst i mig.

Den ægte kærlighed – eller var det:

Jeg troede, det var kærlighed. Det viste sig, det var det ikke for ham og han havde ikke nok i mig. Jeg gik i stykker indeni og endte i det dybeste hul ever med et selvværd helt i bund. Her ramte jeg for alvor den følelse – dybt inde i mig. Mærkede den tydeligt en dag jeg lå sammenkrællet i min seng. Jeg var ikke i tvivl. Lige i det øjeblik kunne jeg ikke komme længere ned. Det var så smertefuldt. Ikke at føle sig værd at elske. I virkgeligheden handlede det slet ikke om ham. Det handlede om mig.

Og derfra var der kun én vej tilbage. Det tog mig overraskende kun kort tid at komme over det brud. Det her var kun dråben, der fik læsset til at vælte. Det var blot endnu en reminder til mig om at finde mig selv. Så det blev en katalysator for mig. Til at stå stærkere i den jeg er. Elske mig selv. Og jeg havde mange dejlige mennesker omkring mig. Venner –  familie, der var der for mig og viste mig mit værd igennem deres ord og handlinger.

Kærligheden er en pudsig størrelse:

Mange af os lærer omkring kærligheden i vores tidligere relationer – og den tager vi med os i voksenlivet. For mig blev kærligheden lig med smerte. Mine forældre blev skilt, da jeg var barn. Jeg oplevede at stå ude på gaden, den tag vi rejste fra min far. Helt blottet for forsvar – helt åben og sårbar og fyldt med utryghed og smerte over, at have mistet min familie. Mine forældre var kærlige og omsorgsfulde på deres måde, men det var ikke altid det, jeg oplevede. Der skete meget i deres liv, så der var nok ikke altid den plads til mig, som jeg havde brug for. Og tiden var bare en anden. Det var ikke noget, man var så opmærksom  på dengang.

Så kærlighed blev for mig forbundet med smerte. Utryghed. Savn. At miste og det tog jeg med mig ind i voksenlivet.

Vejen tilbage:

Efter jeg ramte bunden, fandt jeg en vej tilbage. Det blev så tydeligt for mig, hvad der bor i mig Efter jeg ramte bunden, fandt jeg en vej tilbage. Det blev så tydeligt for mig, hvad der bor i mig omkring kærlighed og selvværd. Jeg tog til Indien og lærte yoga. Det er én af de allerbedste ting, jeg har gjort for mig selv. Her lærte jeg at skabe en dyb kontakt til min krop og mit indre og ikke mindst lærte jeg at bringe det hele i ro.

Jeg skrev en liste med alt det, der kom til mig, som jeg ønskede mig af kærligheden. En hel A4 side, som kom helt indefra. Det tog noget tid, men en dag dukkede han op – og i dag har jeg den sødeste, dejligste kæreste. Han er alt det, jeg har brug for. Og jeg kan sætte flueben ud for hvert et punkt på min liste. Han dukkede først op den dag, jeg var klar til at lukke kærligheden og ham ind. Og i dag er kærligheden en stærkere følelse end smerten.

Jeg arbejder stadig på nuancerne, for det kan være en lang rejse at ændre gamle mønstre og overbevisninger, der har sat sig fast i os og vores kroppe. Men én ting ved jeg nu.

Kærligheden bor i dig:

Kærligheden bor i os alle. Når vi skal heale et knust hjerte kan vi starte med at elske os selv. Det første skridt er at sige ja tak. At starte med at lytte dybtfølt til os selv. Alt det der bor i os. Og vi kan åbne øjnene og erkende vi er en del af en større sammenhæng. For her finder vi samhørighed og universel kærlighed.  Det åbner vores (spirituelle) hjerte og dermed adgang til vores sjæl og vores egen sandhed og den kærlighed, der bor her.

Kærligheden bor i dig  – i dit hjerte og jeg vil hjælpe dig med at finde den, hvis du vil. Hjælpe dig med at heale dit hjerte, så du finder modet til at være dig. For kærligheden gør hel og det er den energi, jeg healer med.

Transformer smerte til kærlighed:

Jeg tilbyder hjertehealing, der åbner dit hjerte til lyset og kærligheden og aktiverer dit sjæls lys, så du låser op til din sjæls unikke talenter og muligheder

Skriv din kommentar her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Item added to cart.
0 items - DKK