Harachakra betydning

Harachakra: primære funktion er frihed, livsglæde og flow.

Med harachakraet oplever du dit liv igennem følelser, fornemmelser og sanser, du forbinder dig med andre, imens du nyder nuet og har det sjovt. Balancen i dit harachakra påvirker din evne til at modtage enten om det f.eks. er fysiske ting, komplimenter eller støtte og support.

Mange mennesker føler skyld og skam i forbindelse med sensualitet eller at opleve nogen former for glæde. Ofte er det forbundet med tidligere tiders religiøse institutioner, hvor man prædikede blandt andet afholdende, frasigelse af materielle ting og ejendom, som de højeste værdier.

Forstærk og balancer energien i dit harachakra:

harachakra betydning

I balance:

Med et harachakra i balance har du lyst til og føler glæde ved det seksuelle. Du har en god kontakt til dine behov og dine følelser. Energien er let, du er spontan, leger og er god til at leve i nuet. Du føler dig fri og udtrykker og skaber med glæde.

Ude af balance:

Det er en udbredt opfattelse i vores opdragelse og samfund, at det er bedre at give end at modtage. Så vores fokus er ofte på at gøre noget for andre mennesker og vi føler os egoistiske, hvis vi gør noget for os selv. Der er også en dominerende opfattelse i vores samfund, der sætter hårdt arbejde langt højere end at nyde og gøre gode ting for os selv. Alle disse energimønstre lukker og begrænser dit harachakra og du mangler kontakt til dine passioner, hvilket gør det vanskeligt for dig at bearbejde dine følelser. Følelserne er ellers en essentiel del af dit eget indre vejlednings system – din indre stemme.

harachakra betydning
Photo by Anna Kolosyuk on Unsplash

Balancer dit harachakra:

For at pleje og balancere dit harachakra kan du øve dig i at være i nuet, imens du tillader dig selv at slappe af, skabe og modtage. Øv dig i at nyde – livet, mad, naturen, relationer, sex – uden mål i sig selv ud over at nyde og tage imod.  Vær kreativ. Skab noget.

Taknemmelighed er et godt værktøj til at balancere dit harachakra. Det hjælper dig med følelsen af forbundethed. Øv dig i at være taknemmelig – i hverdagen – også for de små ting. Taknemmelighed og forbundethed er stærke værktøjer til at skabe flow, frihed og livsglæde.

Når du plejer og balancerer dit harachakra vil du føle dig fri, fyldt med glæde og energi. Du er kreativ og føler dig forbundet. Livsenergien flyder frit igennem dig.

Balancer, forstærk og åben energien i dit harachakra:

Inspirer andre ved at skrive en kommentar eller spørgsmål her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.