Hjertechakra betydning

Hjertechakra: det 4. chakras primære funktion er at regulere og balancere kærlighed og tillid.

Hjertechakraet er centeret i dine 7 chakraer. De nederste chakraer (rod, hara, og solar plexus) er forbundet med den fysiske verden og dine øverste tre chakraer (hals, pande og krone) forbinder dig til det åndelige og guddommelige. Hjertechakraet balancerer og binder de øvre og nedre chakraer sammen.

Hjertechakraet er forbundet med ubetinget kærlighed – herunder den åndelige og guddommelige universelle kærlighed, selvkærlighed og relationer. Er dit hjertechakra åbent og i balance føler du en overflod af glæde og passion for livet.

Følelser kan virke overvældende og derfor kan du komme til at benægte eller afvise dem og det begrænser strømmen af energi gennem dit hjerte. Smertefulde oplevelser og afvisninger fra fortiden og sorg kan lukke dit hjertechakra og du kan sætte en mur omkring dit hjerte og lukke af for og begrænse kærligheden.

Frygt for afvisning eller mangel på selvkærlighed kan betyde, at du giver mere kærlighed end du tillader dig selv at modtage. Det skaber en ubalance i dit hjertechakra og som følge deraf også i dine relationer med andre.

Forstærk og styrk energien i dit hjerte chakra:

hjertechakra betydning

I balance:

Med et balanceret hjertechakra kan du give og modtage kærlighed ubetinget. Der er god balance i kærligheden. Du føler dig elsket og elsker dig selv og kan let hengive dig til kærligheden. Tilliden til dig selv og livet er i top.

Ude af balance:

Du kan have besvær med at trække vejret eller med lungerne. Mangel på gode erfaringer omkring kærlighed (som barn) gør, at vi vil søge efter personer, der kan fylde vores hjerte op. Men uanede mængder af kærlighed fra andre vil aldrig føles som nok. Mangel på kærlighed vil ofte gøre os angste og vrede, for uden, er det nemt at blive bange for livet og miste troen på det gode i livet. Afvisning, sorg og tab kan også være med til at lukke dit hjerte chakra.

hjertechakra betydning

Balancer dit hjertechakra:

Du kan pleje og balancere dit hjertechakra ved at fokusere på følelser af kærlighed. Når du fornemmer en negativ følelse opstår, så øv dig i at finde følelsen af blidhed og kærlighed i dit indre. Send kærlighed til dig selv og andre og plej og styrk dit hjerte og din sjæl.

Øv dig i at lytte til dig selv. Stå ved hvad du føler og fornemmer og udtryk det i ord, valg og handlinger.

Når du healer og balancere dit hjertechakra åbner du dig for ubetinget kærlighed, glæde og overflod.

Music by Christopher Lloyd Clarke. Licensed by Enlightened Audio.
Music by Christopher Lloyd Clarke. Licensed by Enlightened Audio.

Forstærk og styrk energien i dit hjertechakra:

Du kan læse om de 7 primære chakraers betydning her.

En kommentar til “Hjertechakra betydning”

Inspirer andre ved at skrive en kommentar eller spørgsmål her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.