Rodchakra betydning

Rodchakraets primære funktion er at skabe tryghed i din kerne.

Rodchakraet er vores første chakra og afgørende for vores velbefindende og måde at være i livet på, da det er vores fundament og vores familie – altså det vi kommer af – vores opvækst. Det er derfor vigtigt for, hvordan vi ser os selv, verden og livet.

Det er hele grundstenen i vores fysiske eksistens her på jorden. Føler vi os trygge og elsket eller er det manglende tillid til os selv og omgivelserne, der er vores udgangspunkt. Det giver to vidt forskellige liv og oplevelser af livet.

Behovet for sikkerhed og samhørighed er så stort, at det kan forhindre os i at udtrykke vores sande jeg, at være unikke og anderledes end vores familie eller samfundet omkring os, af frygt for afvisning og udstødelse af fællesskabet/familien. Den frygt gør, at vi lukker ned for vores intuition og lukker for energien i rodchakraet. Det fører til, at vi føler os bange for at være os selv og i konstant frygt for afvisning.

Er du ikke rodfæstet nok i livet/denne verden, kan dit rodchakra være underernæret. Det sker især, når du er et følsomt menneske og oplever jordens energi som hård og barsk. Dermed ønsker du ikke helhjertet at være her og have kontakt til og være i din krop. Det er vigtigt at være tryg i din krop og på sjælsplan ønske at være her på jorden. Det er vigtigt, du er tryg og rodfæstet i din krop, hvis du vil have fysisk, økonomisk og følelsesmæssig og spirituelt velbefindende.

Forstærk og styrk energien i dit rodchakra:

rodchakra

Rodchakra i balance:

Dine oplevelser og energien i rodchakraet har indflydelse på det liv, som du lever i dag. Oplever du en grundlæggende tillid til jorden og til livet, har du en grundlæggende følelse af tryghed, ro og stabilitet og indre styrke? Tror du på at alt du har brug for (følelsesmæssig og materielt) er der til dig og kan du nemt komme i mål med dine ønsker. Så har du et åbent rodchakra i balance.

Med et balanceret rodchakra oplever vi følelse af succes. Vi har stor tillid til os selv og andre. Vi står godt i dig selv og vores fundament. Job, penge og bolig fungerer. Vi har en overordnet følelse af at være herre i vores eget liv og har en mening med livet.

rodchakra betydning
Photo by Luis Paico on Unsplash

Rodchakra ude af balance:

Er det derimod ude af balance, vil du opleve en indre uro, usikkerhed, utryghed og higen efter materielle ting. Du holder fast og har ingen tillid til livsprocessen. Du vil leve meget i dine tanker og have svært ved at fornemme eller som minimum acceptere og anerkende dine følelser og behov. Du jagter hele tiden den ydre accept, knokler for at “være-god-nok”. Det kommer blandt andet til udtryk ved mange bekymringer, mange timer på jobbet og penge og økonomi fylder meget. Du er bange for at miste. Herfra kommer angsten og depression også, da du vil opleve manglende tilhørsforhold og mening med livet.

Med et rodchakra ude af balance kan du opleve manglende livslyst og depression og i værste fald være selvdestruktiv og har mulige selvmordstanker. Du har følelsen af at være en fiasko.

Balancer dit rodchakra:

Når du vil balancere dit rodchakra kan du se på årsager og sammenhænge til, at du har det som du har det? Det er det psykologiske arbejde du kan lave selv. Nogle gange kan er det en fordel at få hjælp fra professionelle. I processen er det vigtigt at kunne skabe ro. Gåture i skoven, yoga, healing og meditation er gode værktøjer til at give dig en stærk jordforbindelse og en god base i livet.

Rodchakra meditation – balancer dit rodchakra:

Music by Christopher Lloyd Clarke. Licensed by Enlightened Audio.

Forstærk og styrk energien i dit rodchakra:

Inspirer andre ved at skrive en kommentar eller spørgsmål her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Item added to cart.
0 items - 0,00 kr.
X

Glemt adgangskode?

Tilmeld dig